8 hasznos tipp, hogy veszekedés helyett megbeszélés legyen a vége

Marie alig várta, hogy hazaérjen kedvese a munkából és végre együtt lehessenek. Szerette ilyenkor ezeket a perceket – amik néha hosszabbra nyúltak. Várta azt a pillanatot, amikor meglátja az ablakon visszatükröződni, ahogy párja autójának fénye lágyan végigsimítja a ház oldalát, amint bekanyarodik a kertbe. Ha épp nem tett-vett valamivel, boldogan szaladt elé, hogy megölelje végre.

De ma nem így történt. Csak várt, de a fény nem mosolygott be az ablakon. Néha felpillantott az óra mutatójára, ahogy az lassan vánszorgott előre. Közben úgy érezte, mintha a kinti szomorkás alkonyatban, csak egy-egy hangosabb esőcsepp koppanása ébresztené fel a mutatót szendergéséből.

Azonban Marie nem ezt a nyugalmat érezte. Nőttön nőtt benne az aggodalom: „Hol lehet? Csak nem történt valami baja?” Mire férje hazaért, már forrt benne a düh. „Miért nem telefonáltál? Mit csináltál? Kihűlt a vacsora és már el is ment az étvágyam." Majd becsapta maga mögött a háló ajtaját.

Férje értetlen arccal állt az előszoba közepén, fogalma sem volt, hogy mi történt…

  1. Indulatos vagy? Majdnem felrobbansz? Először is igyál egy nagy pohár tiszta vizet. (Ez segít a testednek megnyugodni.)

  2. Mindig igazad van! – azzal kapcsolatban, amit érzel, ami benned van mindig igazad van. Csakhogy ez így van a másik oldalon is. Neki is joga van azt érezni, ami most benne van és neki is igaza van. Az első lépés mindig ennek tudatosítása. (Kép – 9 és 6-os 2 oldalról)

  3. Ha a másiknak is igaza van, akkor miért ne hallgassuk meg először a másik álláspontját?! Ehhez fontos, hogy nyitottan és szeretettel forduljunk felé - még ha közben dúlnak is bennünk az indulatok.

  4. "De felrobbanok és ő nem azt csinálja, amit én akarok!" – mondod ilyenkor. 'Hogy lehetnék nyitott?" Vegyél pár mély levegőt előtte és tudatosítsd a szándékod, a végső célod: veszekedni akarok vagy megbeszélni mit tegyetek. Ha ez megvan és a békés utat választod, mehetünk tovább. Ha vitázni akarsz, tedd azt! Közben tudva azt, hogy az eltávolítás és a szakadék ásása amit éppen teszel. Jobban vagy tőle? Na látod…

  5. Nézzük a másik opciót: Képzeld el, mintha kiürítenéd a mellkasod és hagynád, hogy a partnered mondandója ide áramoljon, miközben – lehetőleg mellé tett gondolatok és ítéletek nélkül – csak hallgatod. Kissé "hátra teszed" most a saját érzéseidet. Ne aggódj, annak is eljön az ideje. Itt az egyenrangúság a cél!

  6. Amikor mindent elmondott és Te végig hallgattad (valóban figyeltél és nem megint Önmagaddal voltál elfoglalva, hallgatnak Benned a „jó persze, de…” megjegyzések) akkor – ugyanezzel a szelíd figyelemmel – kérdezd meg tőle, hogy mire van szüksége. És hallgasd ismét, anélkül, hogy közbevágnál és visszacsapnál azzal, hogy „jó, de Te sem teszed meg ezt vagy azt értem”.

  7. Na most Te jössz! Áradhat a folyó... De mielőtt kinyitod a csapot van egy hasznos tipp ha teát készítesz. Mielőtt a forró vízzel teletöltöd az üvegkancsót, mindig tegyél bele egy fém evőeszközt. Hogy jön ez most ide? A cél az, hogy a hirtelen hőtől ne robbanjon szét az üveg és a kanál felvegye és elvezesse azt. Gondold végig, hogy Neked mi lehet ez a kanál? Egy pohár víz vagy 3 nagy levegő, esetleg egy kedves kép Rólatok a falon? Keresd meg és mielőtt elindul a vízesés, tedd meg, nézz rá. Aztán jöhet minden. És ne felejtsd el Te is elmondani, hogy mire van szükséged pontosan. Akkor is, ha a párod nem teszi fel ezt a kérdést. Senkisem gondolatolvasó. Még ő sem…

  8. Na most hogy érzitek Magatokat? Jobb már? Enyhült a feszültség köztetek? Most, hogy mindketten tudjátok mire van szükségetek már gyerekjáték lesz pontosítani a részletek. Vagy ha nem, akkor nézzük még részleteseben, a következő bejegyzésben…

Plussz egy gondolat: Lehet, hogy valójában ez történik közöttetek?!:

Tags

Kiemelt cikkek
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!
Legutóbbi írások